Det här är den första av tre tårtor. Den är fylld med hallonmousse och chokladfrosting. Den är även spacklad med chokladfrosting. Sen täckt med sockpasta.
Recept:
Chokladfrosting
Ingredienser
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
0,5dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citron, saften
100 g Philadelphiaost
- Vispa Smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt.
- Vispa i Philadelphiaosten.
Hallonmousse
2dl vispgrädde
1 dl frysta hallon
2 tsk vaniljsocker
2dl vispgrädde
1 dl frysta hallon
2 tsk vaniljsocker
- Vipsa upp grädden
- Mixa hallonen med en stavmixer
- Sila hallonsåsen genom en finhålig sil för att få bort kärnorna.
- Släng kärnorna och häll i vaniljsockret i såsen.
- Vänd ner detta i grädden.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar