Här tänkte jag dela med mig lite av mitt bakande. Jag är en glad amatör som alltid tyckt om att baka men den senaste tiden har intresset växt.

fredag 15 november 2013

Majas doptårta nr ett

Det här är den första av tre tårtor. Den är fylld med hallonmousse och chokladfrosting. Den är även spacklad med chokladfrosting. Sen täckt med sockpasta. 
 
Recept:
Chokladfrosting
Ingredienser
60 g mjukt smör
5
dl florsocker
0,5dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citron, saften
100 g Philadelphiaost
                                                                                                                                                                                                                                                  
  1. Vispa Smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt.
  2. Vispa i Philadelphiaosten.
Hallonmousse
 2dl vispgrädde
1 dl frysta hallon

2 tsk vaniljsocker
  1. Vipsa upp grädden
  2. Mixa hallonen med en stavmixer
  3. Sila hallonsåsen genom en finhålig sil för att få bort kärnorna.
  4. Släng kärnorna och häll i vaniljsockret i såsen.
  5. Vänd ner detta i grädden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar